​Lønsumsafgift

​De virksomheder vi hjælper afregner typisk efter metode 2 og er derved kendetegnet ved at være virksomheder i den finansielle sektor.

Vi har erfaring med både top-down afstemning af det rapporterede afstemt til det betalte og bottom-up, som den mere krævende gennemgang af hele lønsumsafgifts grundlaget.

Der kan både være mange penge at hente, hvis ikke du har styr på reglerne for hvad du kan trække fra i din lønsumsopgørelse.

Men vi oplever også at vores kunder står overfor at have indrapporteret for lidt, fordi lønsystemet ikke har været korrekt sat op og nogle af elementerne har været ført udenfor lønsystemet (eks. Feriepengeforpligtelsen, kantinemoms, provisioner og selve bonushensættelsen).

Virksomheder i den finansielle sektor har typisk også interne kontroller, der foreskriver at der skal bygges en bro imellem AM-grundlag (felt 13) og lønsumsafgiftsgrundlag før evt. reduktion.

Slutteligt har der været en ikke uvæsentlig stigning i lønsumsafgifts satsen fra perioden 2013 til 2021 for virksomheder i den finansielle sektor (metode 2). Her har stigningen betydet markant højere personaleomkostninger. Satsen er gået fra 10,9% i 2013 til 15,3% i 2021.

Denne stigning understreger vigtigheden i at have 100% styr på hvad der medregnes, om det er et grundlag som er opsat korrekt, hvad der skal tillægges udover lønarter og hvad der kan fratrækkes. 

Står du og mangler hjælp, sparring eller rådgivning til din løn?

Udfyld formularen herunder og vi vender tilbage hurtigst muligt.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt